Vanliga frågor

Här hittar du svaren på dom vanligaste frågorna vi får strax innan och under öppet hus.

Får elever skolböcker?

Läroböcker får du låna på skolan. Block, pennor, miniräknare med mera tar du med själv.

Får eleverna en dator under studietiden?

Du får låna en dator under tiden du pluggar här.

Var ligger skolan?

Skolan ligger på Hantverkargatan 67, med gångavstånd till tunnelbana och bussar.

Får eleverna gratis SL-kort?

Du som bor längre bort än sex kilometer från skolan får ett gratis SL-kort.

Finns det matsal, idrottshall eller café?

Hos oss finns det matsal, idrottshall OCH elevcafé.

Har skolan ett bibliotek?

Ja!

Är det gratis lunch för eleverna?

Ja!

Hur många procent av lärare är behöriga?

Alla pedagoger har lärarexamen från Sverige eller annat land.

Hur många elever har möjligheten till att börja på universitet?

Vi erbjuder program som är högskoleförberedande så alla som vill och klarar av sina gymnasiestudier har behörighet till högskola eller universitet. Vi erbjuder också Språkintroduktion som leder till behörighet för gymnasiestudier.

Är Kungsholmens gymnasium en kommunal skola eller friskola?

Kommunal.

Hur många elever går på skolan?

Cirka 1200 elever.

Hur många elever finns det i en klass?

33 elever.

Jag är intresserad av att börja på körsektionen, behöver jag göra ett antagningsprov?

Ja, alla elever som söker en körsångsutbildning måste göra ett antagningsprov. Provet består av två delar: ett skriftligt musikprov och ett sångprov. Du har inte rätt att göra ett omprov.

Samarbetar skolan med organisationer utanför Sverige?

Ja det finns många samarbeten i olika språkkurser och specialarbeten.

Hur ser skolbyggnaden ut?

Kungsholmens gymnasium, som skolan ser ut idag, invigdes år 1907 och är en stor gammaldags skolbyggnad, men renoverad och fräsch med modern teknologi.

Finns det kurator, speciallärare, skolsköterskor, studie- och yrkesvägledare?

Ja, här på skolan finns kuratorer, skolsköterskor, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog.

Kommer ni ha Öppet hus?

Vi kommer att ha ett digitalt öppet hus den 2 december klockan 17:00-20:00. Håll utkik på vår webbplats!

Vilka kurser erbjuds som individuellt val?

Här kan du läsa om vilka inviduella valkurser som erbjöds i år (pdf, 351kb)

Vilka språk kan man läsa?

Du kan läsa franska, tyska och spanska steg 1–6, italienska steg 1–3, mandarin steg 1–3 samt ryska steg 1 och 2. Kurserna startar under förutsättning att tillräckligt många elever valt den. I årskurs 1 erbjuder vi franska, tyska, spanska, mandarin steg 1 och 3, italienska och ryska steg 1.

Vad hade ni för antagningspoäng i år?

Här hittar du antagningspoängen.