Skolfakta

Antal: 9

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Ordningsregler

Årligen beslutas skolans ordningsregler i samband med elever i skolkonferensen. Som elev är du skyldig att känna till och följa dom.

• Vi tar ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö.
    • Vi medverkar alla till en lärande miljö.
    • Vi behandlar varandra på ett trevligt och respektfullt sätt.
  • Bildning för aktiv påverkan i en globaliserad värld

Skolans visioner och mål för våra elever. Vi vill att våra elever ska känna sig trygga med sin kunskap och sin fortsatta utveckling när de är färdiga med sin utbildning hos oss.

Våra elever förändras genom den kunskap de skaffar sig. De har förmågan att tänka självständigt, kritiskt och kan reflektera.

• Styrdokument

Här hittar du skolans tertialrapporter, verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner och likabehandlingsplaner.

• Skola med anor från 1600-talet

Samma år som författaren och översättaren Maria Gustava Gyllenstierna samt naturfilosofen Anna Baynard föddes grundades också Kungsholmens gymnasium. Här kan du läsa mer om skolans historik.

Skolans första föregångare, Ulrika Eleonora skola, grundades 1672 i samband med att befolkningen i Stockholm expanderade snabbt.