Avslutningsceremoni och mösspåtagning

Mösspåtagning sker digitalt kl. 14.00 torsdag den 30 april och livestreamas. Utspringet på Kungsholmens gymnasium/Stockholms musikgymnasium den 4 juni ersätts med avslutningsceremonier, klassvis, utspritt över tre dagar måndag 8 juni, tisdag 9 juni och onsdag 10 juni. Då sker också utdelning av examensbevis.

Mösspåtagning för årskurs 3:

Mösspåtagning sker digitalt kl. 14.00 torsdag den 30 april och livestreamas.

Avslutningsceremonier årskurs 3:

Utbildningscheferna i länet fattade tisdag 14 april beslut om att ställa in allt traditionellt studentfirande i form av utspring, stora samlingar på skolgården och flakåkning i skolornas regi. Bakgrunden är att gymnasieskolorna bedömer att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av Covid-19. Folkhälsomyndigheten tillsammans med utbildningsminister Anna Ekström kom tisdag 28 april med ett förtydligande gällande studentutspring. Vissa mindre ceremoniella inslag i samband med gymnasieexamen kan vara möjliga men bara om de anordnas på ett sådant sätt att risken för smittspridning minimeras, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. Flakåkning kommer inte vara tillåtet.

Utspringet på Kungsholmens gymnasium/Stockholms musikgymnasium den 4 juni ersätts med avslutningsceremonier, klassvis, utspritt över tre dagar måndag 8 juni, tisdag 9 juni och onsdag 10 juni. Då sker också utdelning av examensbevis. Datum och tid för respektive klass kommuniceras internt på Skolplattformen. Vi undersöker nu möjligheten att låta klasserna springa ut, en klass i taget, på de ovanstående datumen, och då tillåta ett fåtal anhöriga att möta upp utanför skolan, så länge det inte bildas trängsel. Vi kommer kontinuerligt kommunicera förändringar internt och uppdatera denna sida då beslut tagits om ett enklare utspring.

Sedan den 18 mars har gymnasieskolorna haft distansundervisning i syfte att minska smittspridningen i samhället. Utöver det finns rekommendationer om att minimera sociala kontakter och förbud mot folksamlingar över 50 personer.

Avslutningsceremonierna med enklare utspring kan endast vara aktuellt under förutsättning att alla elever och anhöriga respekterar de tider och instruktioner som kommuniceras i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt att det i dagsläget är förbud mot offentliga tillställningar och allmänna sammankomster, se förordningen (2020:114) (2020:162) om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Skolledningen