Regionfinal i språkolympiaden

Den 7 mars tävlade sex grundskolor från Storstockholm, Uppsala och Gävle i språk på Kungsholmens gymnasium som en del av Språkolympiaden. Skolorna kvalificerade sig till regionfinalen först på lokal nivå där de utsågs till de bästa skolorna i de olika språken.

Tävlingen arrangeras av ILCompetition (International Language Competition) och är en språk- och kulturtävling i moderna språk för elever på gymnasiet och i grundskolan.

Utvalda elever konfererade på målspråken franska, tyska, spanska, engelska och svenska och tävlingen leddes av lärarna Annika Nylén och Yannick Orfévre från Kungsholmens gymnasium och skolborgarrådet Olle Burell invigningstalade.

Vinnarna utsågs av en jury som bestod av representanter från Goethe Institut, Franska institutet, Fortbildningsavdelningen för skolans internationalisering, Uppsala universitet samt flera elever och lärare från olika skolor.

Skolorna som vann har tagit sig vidare till riksfinalen i Malmö som går av stapeln i april.