Flitigt anlitade körelever

Stockholms Musikgymnasium erbjuder en högklassig sång- och musikutbildning i kombination med ett specialutformat naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogram.

Musikundervisningen upptar tre till fyra veckotimmar och består till större delen av körsång, men utrymme ges även åt musikteori. Här utgör varje klass en kör som flera gånger per termin framträder med konserter. Repertoaren är blandad – såväl klassisk körsång som musik ur andra genrer framförs.

Tillsammans med Adolf Fredriks sångklasser utgör skolorna en viktig del av Stockholms musikliv och är ofta engagerade i stadens större musikhändelser med konserter i bland annat Konserthuset, Berwaldhallen och olika kyrkor. Den årliga luciakonserten hör till en av höjdpunkterna.

Vänligen var uppmärksam på att du kan behöva biljetter till konserterna!

Konsertprogram - Vårterminen 2018

Mozart: Mässa i c-moll

Fredagen den 18 maj klockan 19:00
Kungsholms kyrka

Medverkande:

Kör från Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium
(Klasserna Na15Kb och Sa15k)
Orkester från Albert Schweitzer Gymnasium, Hamburg
Musiker från Stockholm
Helene Stureborg och Walter Bially, dirigenter
Biljetter via www.nortic.se (extern länk)

Vårkonsert

Tisdagen den 29 maj klockan 19:30
Berwaldhallen

I läsårets sista skälvande timmar sjunger vi in sommaren och ut musikstudenterna! Välkommen till ett en konsert, lika brokig som en tulpanrabatt, med musik framförd av 300 unga sångare.

Medverkande:

Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium
Helene Stureborg, Sofia Ågren och Bengt Ollén, dirigenter
Biljetter via berwaldhallen.se samt i Berwaldhallens biljettkassa