Flitigt anlitade körelever

Stockholms Musikgymnasium erbjuder en högklassig sång- och musikutbildning i kombination med ett specialutformat naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogram. Skolan anordnar konserter flera gånger per termin. Många gånger tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser.

Musikundervisningen upptar tre till fyra veckotimmar och består till större delen av körsång, men utrymme ges även åt musikteori. Här utgör varje klass en kör som flera gånger per termin framträder med konserter. Repertoaren är blandad – såväl klassisk körsång som musik ur andra genrer framförs.

Tillsammans med Adolf Fredriks sångklasser utgör skolorna en viktig del av Stockholms musikliv och är ofta engagerade i stadens större musikhändelser med konserter i bland annat Konserthuset, Berwaldhallen och olika kyrkor. Den årliga luciakonserten hör till en av höjdpunkterna.

Vänligen var uppmärksam på att du kan behöva biljetter till konserterna!

Konsertprogram - Höstterminen 2020

Samtliga av höstens konserter är för en publik om max 50 personer, med smittsäker entré och sittning i lokalerna. Konserterna är max 45 minuter långa. Information om biljettförsäljning kommer senare.

Adventskonserter i Eric Ericssonhallen

Söndag 6 december