Andy Fang till final i EUSO

En av Kungsholmens gymnasiums elever, Andy Fang i klass NA17EC, har gått vidare till Sverigefinalen i EU-olympiaden i naturvetenskap för ungdomar, European Union Science Olympiad (EUSO).

EUSO är uppbyggd som en lagtävling där tre elever samarbetar för att lösa praktiska, laborativa uppgifter som blandar biologi, fysik och kemi. Den riktar sig till elever som börjat i årskurs nio i grundskolan eller årskurs ett på gymnasiet under hösten året innan olympiaden går av stapeln och anordnas varje år i april eller maj i något europeiskt land och varje deltagande nation får skicka upp till två tremannalag. För att utse de svenska lagen anordnas först en uttagningstävling i oktober-november, följd av en Sverigefinal i januari. De sex elever som väljs ut får sedan åka på ett träningsläger för att förbereda sig ytterligare inför olympiaden.

Efter kontrollrättning är nu resultaten från EUSO:s uttagningstävling klara och Kungsholmens Andy Fang har kvalificerat sig till finalen i Stockholm i slutet av januari.

Stort grattis!!!