Någon att prata med

Vi är två skolkuratorer som arbetar här på Kungsholmens gymnasium, Lotte Bellander som ansvarar för svenska och körsektionen och Ida Olsmeyer som ansvarar för internationella sektionen.

Som elev är du välkommen att boka tid med oss om du har personliga bekymmer/svårigheter/problem. Det kan till exempel röra sig om skolsituationen, relationer till familj, vänner, skolkamrater eller hur du mår i dig själv.

Vi kan erbjuda att vara en samtalspartner under en period för att stötta dig och tillsammans med dig hitta nya lösningar. Vi kan också förmedla kontakter till andra hjälpinstanser.

Ekonomiskt stöd

Har du frågor om studiefinansiering till exempel studiebidrag eller studiemedel så kan du fråga oss.

Vi ansvarar för information om vissa fonder som du som elev kan söka bidrag från under din tid på gymnasiet. Mer information om det finns på vår sida om stipendier. Vi informerar också kontinuerligt om nya ansökningsperioder för stipendier på skolans webbsida, Fronter samt på anslagstavlan utanför Lotte Bellanders rum.

Hur du kontaktar oss

Du kan kontakta oss antingen genom att ringa, mejla eller lägga en lapp i brevlådan utanför Lotte Bellanders dörr. Uppge namn, klass, och mobilnummer. Vi kontaktar dig så fort vi kan för att boka en tid.

Vi sitter på plan 2 tillsammans med skolsköterska och studie- och yrkesvägledare.

Välkommen!

Lotte Bellander
Svenska och körsektionen
Tel 08-508 380 38