Flitigt anlitade körelever

Stockholms Musikgymnasium erbjuder en högklassig sång- och musikutbildning i kombination med ett specialutformat naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogram.

Musikundervisningen upptar tre till fyra veckotimmar och består till större delen av körsång, men utrymme ges även åt musikteori. Här utgör varje klass en kör som flera gånger per termin framträder med konserter. Repertoaren är blandad – såväl klassisk körsång som musik ur andra genrer framförs.

Tillsammans med Adolf Fredriks sångklasser utgör skolorna en viktig del av Stockholms musikliv och är ofta engagerade i stadens större musikhändelser med konserter i bland annat Konserthuset, Berwaldhallen och olika kyrkor. Den årliga luciakonserten hör till en av höjdpunkterna.

Vänligen var uppmärksam på att du kan behöva biljetter till konserterna!

Konsertprogram - Vårterminen 2017

Körkonsert

Tisdagen den 25 april 19:00
Kungsholms kyrka

Medverkande: Klasserna 7AB från Adolf Fredriks musikklasser, klass N3a samt Stockholms Musikgymnasium kammarkör
Dirigenter Bengt Ollén, Lina Sandborgh och Helene Stureborg

Biljetter via Nortic.se (extern) samt vid entrén från 18.30

Music for a while

Söndagen den 14 maj 15:00
S:t Jacobs kyrka

Medverkande: Klass Na16Ka från Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium, Adolf Fredriks Flickkör, Kinderchor 1 des Goethe-Gymnasiums Schwerin från Tyskland
Dirigent Claudia Mahn, Sofia Ågren

Välkomna till en brokig vårkonsert med tre härliga ungdoms/barnkörer! Musik av bl.a. Poulenc, Brahms, Passereau, Bikkembergs och Matsushita

Biljetter via Nortic.se (extern) samt vid entrén från 14.30

Vårkonsert

Tisdagen den 16 maj 19.30
Berwaldhallen

Medverkande: Alla körer vid Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium.
Dirigenter Bengt Ollén, Helene Stureborg och Sofia Ågren

Biljetter via Berwaldhallens biljettkassa

I denna ljuva sommartid

Torsdagen den 1 juni 19:00
Stefanskyrkan

Medverkande: Klass Na16Ka
Sofia Ågren, dirigent

Klass Na16Ka bjuder på ett varierat program som avslutning på läsåret, en exposé över året som varit.
Musik av bland annat Mendelssohn-Bartholdy, Khumalo, Enkhbayar och Stenhammar.

Biljetter via Nortic.se (extern) samt vid entrén från 18.30